Toppa alltihop med de hackade pistaschmandlarna och färsk koriander. Färsk koriander efter smak. Marinera kycklingbitarna i lite currypasta i cirka 30 minuter
Garnera med koriander eller persilja. 1 kruka färsk koriander. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklingbröstfilé 2 vitlöksklyftor 2 tsk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt ½ msk tomatpuré 1 tsk malen ingefära 1 tsk garam masala 1 tsk malen gurkmeja 1 krm chilipulver ½ dl vatten 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 kruka färsk koriander 3 dl basmatiris ½ gurkor 1 gul paprika 2 tomater
Jag serverade med basmatiris, lite extra färsk ananas och färsk koriander. Kycklingcurry med Ananas och linser500 g kycklinglårfilé 1 dl röda linser 1 färsk ananas 1 tsk gurkmeja 1 tsk paprikapulver 1 msk röd chilipeppar 1 tsk spiskummin 3 lagerblad 1 1/2 tsk salt 1 dl vatten 1 dl matolja 1 stor tomat 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 cm färsk ingefära ananas till garneringKoka linserna enligt anvisning på paketet (minska vattenmängden något) tills de är nästan mjuka och vattnet kokat in
Kycklingcurry. Det är roligt att gå och plocka båda det ena och det andra i trädgårdslandet just nu, lök, mangold, koriander, vitlök, gröna bönor och söta små polkabetor
Jag pratar om currykyckling eller om ni hellre vill säga kycklingcurry. Gillar ni inte kokosmjölk eller koriander i mat så byt ut det mot grädde och persilja
Kycklingcurry 2 port. 1 tsk koriander. 1 tsk koriander. Än är det tid för grytor, eller vad säger ni. För även om det börjar spritta lite i vårkänslorna, fåglarna kvittrar och blommorna börjar slå ut så är det ju inte speciellt varmt där utanför dörren