Skölj scampin med kallt vatten och ha ner de i grytan. scampi utan skal. Scampi med mago (ca 3-4 port) du behöver. 1 msk wokolja 1 vårlök i tunna strimlor 1 1/2 msk röd currypasta 2 dl kokosmjölk 2 1/2 dl kycklingbuljong 2 tsk fisksås 200 g sötpotatis 100 g squash 200 g frusna scampi utan skal 1 lime 150 g mango Gör såhär. 2 1/2 dl kycklingbuljong
2 dl kycklingbuljong. 300 gram scampi/räkor. Koka tagliatellen enligt instruktionerna på paketet. Hetta upp olja i en stekpanna och svetta purjolöken tills den blivit mjuk
Wontonknyten 300 g fläskkött (det blev karré för det var det ekologiska fläskkött som fanns) 300 g skalade räkor (borde vara rå scampi men nu ser ju den situationen ut som den gör och scampin kommer tyvärr inte in här längre) 4 vattenkastanjer 4 vårlökar av den långa och ytterst spinkiga sorten 2 rejäla vitlöksklyftor 1 bit ingefära 2 msk kinesisk ljus soja 1 msk sherryvinäger en skvätt sesamolja en aning salt 1 förpackning wonton-deg. Soppa Kycklingbuljong pak choi shiitake 100 platta risnudlar lite ingefära lite citrongräs med chili så många wontons man vill ha
Häll kycklingbuljongen över, smaka av med salt och peppar, lägg i fiskbollarna och låt småkoka i 5 minuter. 1 l kycklingbuljong. 200 g räkor, eller 4 scampi
Lägg upp på tallrik risotton ihop med sparrisen, pilgrimsmusslor och scampispettet ovanpå. 20st scampi. ca 1 liter kycklingbuljong varm. Varva 5 pilgrimsmusslor och 5 scampi på spetten. 20st scampi. ca 1 liter kycklingbuljong varm