Se till att ha wonton och gyoza tinat. Wonton använder vi till räkfärsen och kyckling. 11 pkt wontonark. 12 knippe salladslök 20 cm ingefära 6 klyftor vitlök 2 röd chili 0,5 huvud spetskål 2 morötter 200 g fläskfärs 200 g kycklingfärs 200 g ASC räkor 1 bunt koriander 1 kruka mynta 2 msk maizena 1 äggvita 1 pkt wontonark 1 pkt gyozadeg. Wonton ångar du antingen i ett ångeri eller sjud försiktigt i vatten i ca 2 minuter
Använde faktiskt inte wonton deg… utan deg till dim sums. Håkan kom hem till mig i lördagskväll med en himla massa matvaror (jag hade gjort en inköpslista)
Tina wonton-arken och placera ungefär en tesked av fyllningen i mitten på var och en. När wontonsen är klara, lägg upp dem i serveringsskålar och häll buljongen över
När vi i lördags lagade dumplings och friterade wonton grät jag inte, men jag kunde däremot konstatera att dessa hemlagade läckerheter klådde allt i denna väg som jag hittills jag ätit i Sverige
200 g wonton deg (dumplingsdeg, finns i frysdisken i asiatiska livsmedelsbutiker) Köttfärsfyllning. Afghanska dumplings serverade med tomat- och yoghurtsås
På Kino kan man knapra i sig gurkan tillsammans med en otroligt smakrik och god vegetarisk hotpot medan på Dubbel dubbel serveras den tillsammans med stans godaste dumplings, wontons och buns
Sätt på lock och dra av från värmen medan du gör wontons. Rör samman smaksättningen av wontonfyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.