Kruskakli linfrön rågmjöl recept

Baka knäckebröd utan kavel!

2 dl grov kruskakli 2 dl havrekli 2 dl sesamfrön 2 dl linfrö 2 dl solrosfrön 2 dl grovt rågmjöl 2 dl havregryn 1 dl hackade valnötter 1 tsk salt 7 dl vatten Gör såhär. 2 dl grov kruskakli. 2 dl grovt rågmjöl
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. 1 dl kruskakli. 1 dl grovt rågmjöl
Mörkt bröd

Mörkt bröd

5 dl extra grovt rågmjöl. Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform
Nyttigt Matbröd

Nyttigt Matbröd

1 dl kruskakli. 5 dl grovt rågmjöl. 1 dl linfrön. Fyll formen med deg smeten, strö över lite grovt rågmjöl, frön eller havregryn (för en extra fin touch) Och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. 1 dl kruskakli. 5 dl grovt rågmjöl. 1 dl linfrön
Ljuvligaste knäcke på surdeg

Ljuvligaste knäcke på surdeg

Denna gång använde jag mig av linfrön/havssalt, sesamfrön/havssalt, svartpeppar/örtsalt, och slutligen kruskakli/vetemjöl/vanligt salt
Godaste brödet!

Godaste brödet!

2 dl rågmjöl. 1 dl linfrön. 1 dl kruskakli. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela upp i 2 bakpappersklädda långformar och grädda i 150-175 grader i ca 2 timmar

Snabbt knäckebröd

2 dl grov kruskakli. 2 dl grovt rågmjöl. Blanda alla torra ingredienser och töm i vattnet. Blanda ordentligt och låt degen sväll ca 15 min
Snabbakat valnötsbröd

Snabbakat valnötsbröd

5 dl grovt rågmjöl. 1 dl kruskakli. 1 dl linfrön. Blanda samman de torra ingredienserna, russin och valnötter i en stor bunke
Evas rågkakor

Evas rågkakor

salt, rågkross, hela linfrön, vetegroddar, kruskakli och grovt rågmjöl. 1 dl kruskakli. 3 dl grovt rågmjöl
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Toppa med sesamfrön och lite rågmjöl. 1 dl linfrön. 1 dl kruskakli. 3,5 dl rågmjöl (eller grahamsmjöl). 1 dl linfrön. 1 dl kruskakli. 3,5 dl rågmjöl
Kalljästa linfröfrallor med havre

Kalljästa linfröfrallor med havre

jag strödde linfrön och kruskakli över mina. Jag mjukstartar köksbravaderna med ett kalljäst, lite mörkare bröd, smaksatt med bland annat linfrön - perfekt att göra fyllda utflyktssmörgåsar på, eller varför inte bara äta det som det är, rykande varmt
Brödet är klart

Brödet är klart

Det till vänster innehåller manitoba cream, grovt rågmjöl, linfrön och kruskakli. De är båda gjorda på rågsurdeg, vatten, olja och salt
Rågkakor eller rågbaguetter

Rågkakor eller rågbaguetter

3/4 dl krossade linfrön. 1/2 dl kruskakli. 1 1/2 dl grovt rågmjöl. Dag 1. Blanda alla dag 1. s ingredienser och koka till välling
Enkelt rågbröd med smaker från julen!

Enkelt rågbröd med smaker från julen!

Blötlägg rågkross, linfrön och pomeransskal i ölen. 1/2 dl linfrön. 2 dl grovt rågmjöl. 1,5 dl rågkli (eller annat kli som kruskakli eller havrekli). 1/2 dl linfrön. 2 dl grovt rågmjöl. 1,5 dl rågkli (eller annat kli som kruskakli eller havrekli)
Sofies mummabröd

Sofies mummabröd

1 dl linfrön. 5 dl mjöl av valfri sort (exempelvis 1 dl kruskakli, 1 dl grahamsmjöl, 1 dl kornmjöl, 2 dl grovt rågmjöl). 1 dl linfrön. 5 dl mjöl av valfri sort (exempelvis 1 dl kruskakli, 1 dl grahamsmjöl, 1 dl kornmjöl, 2 dl grovt rågmjöl)
SNABB-BRÖD MED NÖTTER

SNABB-BRÖD MED NÖTTER

2 dl grovt rågmjöl. 1 dl kruskakli. 2 dl grovt rågmjöl. 1 dl kruskakli. Läs snabbt igenom receptet, tvätta händerna, ta på förkläde och kockmössa och sedan är ni klara att börja baka det här brödet
Frökens Knäcke

Frökens Knäcke

2 dl grovmalet rågmjöl. 1 dl kruskakli. Servera med en härlig ost, en god marmelad och ett passande vin (lugn, det kommer ett inlägg om detta med) 2 dl grovmalet rågmjöl. 1 dl kruskakli
Bröd till äpplekalaset

Bröd till äpplekalaset

Dekorera gärna med linfrön som fnös i botten av äpplet). Koka en tjock välling på vatten, salt, rågmjöl och resterande ingredienser i övre listan