Vi har ju så fantastiskt fina lingon, tranbär, nypon, blåbär, hallon, jordgubbar, aronia, slånbär, körsbär, havtorn, hjortron, krusbär, kråkbär och rönnbär att fylla förråden med varje sommar/höst
Du kan förstås göra kakan även med andra bär, t ex krusbär, hallon eller vinbär. Det är ett riktigt pillergöra att kärna ur körsbär, men det besväret glömmer man snart bort när man får lön för mödan med en sån här härlig kaka
ca 1 liter bär t ex hallon, björnbär, vinbär, krusbär, körsbär. Skiva citrongräset tunt på längden. Koka citrongräs och farinsocker i vattnet några minuter
Mycket fruktigt, torrt med tydlig fatkaraktär, gula äpplen, lite syrliga krusbär. Nästan lite glöggiga kryddor, tydliga vaniljtoner, mörka körsbär och en hint av lavendel
Denna variant har fått ligga på ek sedan 2011 och är en härlig fruktsallad bestående av moreller (vildkörsbär), slånbär, krusbär, hallon, körsbär, jostabär (krusvinbär) och havtorn. Sist ut har vi ytterligare en fruktblandad öl där innehållet fått vila med två olika varianter av körsbär samt hallon fördelat på 33% var. 3 Fonteinen Intense Red som har infuserats med hela 40% körsbär och 3 Fonteinen Hommage som är en hyllningsöl till brygg- och blandmästaren Armands far Gaston Debelder och den består av 30% hallon samt 5% körsbär
Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv