Nej, det måste jag inte, men det är onekligen väldigt gott ihop med de flesta bär och frukter. Häll upp den varma sylten på varma, steriliserade burkar, eller låt den kallna och frys in den i lagom portioner
Koka upp plommon, socker, citron och snittad vaniljstång i en tjockbottnad gryta. Jag kokade marmeladen tills plommon blivit ordentligt mjuka och gått sönder
Väldigt fina och goda plommon dessutom, kommer bli en toppensats det här känner jag. Koka upp plommon, cognac, vatten, ingefära och vanilj i en stor kastrull
Marmelad gjord på enbart plommon tycker jag är lite för söt och fadd i smaken. Denna skotska plum pot med apelsin och russin är däremot helt ljuvlig – tillräckligt mild för att passa på frukostfrallan, men samtidigt så smakrik att den också trivs tête-à-tête med en skiva lagrad hårdost framåt kvällskvisten
Vi har redan plockat hur många kilo som helst, och ändå är där lika mycket kvar. Marmelad är perfekt - gott som det är som pålägg, till pannkakor, i kakor - och en alldeles utmärkt liten sak att ta med sig om man blir bjuden på fika eller så
Plommon som ska bli plommonmarmelad smaksatt med kanel och rom. I år har vi så många plommon att jag kommer att ha massor av gå-bort-presenter under höst och vinter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.