Krispig svål recept

Fläskstek med krispig svål

Fläskstek med krispig svål

Den krispigasvålen är helt klart en favorit. ÄppelmosFläskstekRista svålen rakt ner, precis ner till köttet, med en kniv
Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Skölj av fläskläggen lite snabbt, och skär skåror i svålen. Gnid in ovansidan av köttet och svålen med kryddblandningen, sen har du två alternativ
Krispig fläsksida

Krispig fläsksida

Skär djupa skåror i ett rutmönster i svålen. Gnid in salt och peppar i svålen. fläsksida (inte rimmad). 1gul lök
Krispig Bogbladsstek

Krispig Bogbladsstek

Lita på processen här, svålen kommer börja se lite bränd ut, men den behöver det för att bli krispig, annars blir den bara seg
Krispig fläsksida med äppelkål

Krispig fläsksida med äppelkål

Lägg sidan med svålen nedåt i ett bleck, nagga köttsidan lite med en kniv. Sila av buljong och spara till sky, lägg fläsksidan i press under natten med svålsida nedåt
Skomakarlåda – recept

Skomakarlåda – recept

Låt köttet vila innan servering, stek då sidfläsk och purjolöken krispigt. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering
Ungsbakade fläsklägg med surkål

Ungsbakade fläsklägg med surkål

Skär rutnät i svålen, morta fänkålen och gnid in lägget. Sista 10 minutrarna så dra upp till 200 grader så att svålen blir krispig
Skomakarlåda – recept

Skomakarlåda – recept

Låt köttet vila innan servering, stek då sidfläsk och purjolöken krispigt. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering
Ribbestek m/fänkålssallad

Ribbestek m/fänkålssallad

Dra upp graderna lite på slutet för att ge svålen en skjuts att bli riktigt krispig. På ribben sitter hela svålen kvar som också är pricken över i på hela rätten
Fläskstek

Fläskstek

Grillla tills skorpan är krispig. Skär svålen i ett fint rutmönster och gnid in skinkan med matolja. kg färsk skinka med svål
Rimmad fläsklägg med ostigt mos med surkål

Rimmad fläsklägg med ostigt mos med surkål

Detta var för att jag tänkte att svålen skulle bli krispig men det sket sig. Gott blev det även om jag inte fick till någon krispigsvål (utom den biten som är mot kameran, den snodde jag
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbesteken med hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Recept: steamed buns med sidfläsk, het majo och jordnötter

Recept: steamed buns med sidfläsk, het majo och jordnötter

Krispigt fläsksida. Massera in salt i svålen (som ska vara skårad i ett rutmönster). Höj värmen till 250C och ugnsstek köttet i ytterligare 10 minuter på hög värme tills svålen blivit krispig
Skomakarlåda – recept

Skomakarlåda – recept

Låt köttet vila innan servering, stek då sidfläsk och purjolöken krispigt. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering