Lägg sidan med svålen nedåt i ett bleck, nagga köttsidan lite med en kniv. Sila av buljong och spara till sky, lägg fläsksidan i press under natten med svålsida nedåt
Låt köttet vila innan servering, stek då sidfläsk och purjolöken krispigt. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering
Låt köttet vila innan servering, stek då sidfläsk och purjolöken krispigt. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering
Dra upp graderna lite på slutet för att ge svålen en skjuts att bli riktigt krispig. På ribben sitter hela svålen kvar som också är pricken över i på hela rätten
Detta var för att jag tänkte att svålen skulle bli krispig men det sket sig. Gott blev det även om jag inte fick till någon krispigsvål (utom den biten som är mot kameran, den snodde jag
Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbesteken med hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Krispigt fläsksida. Massera in salt i svålen (som ska vara skårad i ett rutmönster). Höj värmen till 250C och ugnsstek köttet i ytterligare 10 minuter på hög värme tills svålen blivit krispig
Låt köttet vila innan servering, stek då sidfläsk och purjolöken krispigt. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering