- Kan ha strl 62Krispigt seg smulpaj på blåbärSmuldeg150 g kallt smör1 1/2 dl strösocker2 1/2 dl vetemjöl1/2 dl kokos 3 dl havregrynFyllning1 liter frysta blåbär1 dl strösocker3/4 dl potatismjölVaniljglass/sås till serveringSätt ugnen på 200 grader. Strö smuldegen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter
Häll resten av smuldegen över bären och tryck ut degen lite försiktigt. Lägg hälften av smuldegen i en ugnsfast form, 20 x 30 cm med bakplåtspapper och tryck till så att degen håller ihop
Avsluta med att strö över brun farin, för att få den krispiga ytan. Häll hälften av smuldegen i bottnen, fördela de skalade och hackade äppelbitarna över bottnen
Som om det inte skulle vara nog så är kakan dessutom toppad med ett krispigtsmuldegstäcke. Smuldeg. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke och ställ den sedan kallt så länge
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full med vanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Krispigt, fräscht och färgstarkt för själen. Smuldeg. Lägg dem i kallt vatten så att de blir krispiga. Blanda alla ingredienser till smuldegen för hand och bred ut på en plåt med bakplåtspapper
En klassisk smulpaj, det är ganska mycket socker i smuldegen vilket passar bra när man använder sura bär, dessutom blir smulorna krispiga med en smörkolaton
Här kommer receptet på mina rabarbermuffins med krispigt smulpajsströssel ovanpå. Smuldeg. Eftersom vår rabarber har blivit så stor så skördade jag lite av den idag och bakade himmelskt goda rabarbernuffins av den
Denna smuldeg blir supergod och krispig tack vare sockret. Jag satte även på varmluftfunktionen vilket fördelar värmen bättre och ger en jämn tillagning och ger ännu krispigare paj
Ett av mina favoritbakverk är coffee cake, en luftig saftig sockerkaka med ett krispigt "strössel" gjort av bland annat socker, smör och mjöl på toppen