Krabba dragon recept

Frutti de Mare

Frutti de Mare

500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 1färska örter (basilika, dragon, persilja). 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten
Mat med inspiration av försommaren

Mat med inspiration av försommaren

Räkorna kan bytas mot krabba eller kungskrabba. Dela räkorna om de är stora, blanda med majonnäs, crème fraiche, dragon, senap och limesaft
vecka 14

vecka 14

lägg ner räkorna och krabban smaksätt med kryddorna. 1 msk dragon. 1 burk krabba ca 150 g. 1 msk dragon. 1 burk krabba ca 150 g 2 kokta ägg
Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

örter som basilika, dragon och bladpersilja (eller dill). 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 1 citron 1/2-1 apelsin örter som basilika, dragon och bladpersilja (eller dill)
Skaldjur för sensommarfester

Skaldjur för sensommarfester

Skaldjur är sensommarfest - vare sig vi pratar kräftor, krabba eller gamla vanliga hederliga räkor. Finhacka och blanda ned 3 msk dill, 2 msk dragon och 2 msk persilja. 2 msk dragon

Krabbsallad med dragonmajonnnäs

Rör i dragonen. 1. Bröd. Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja
Med löken som huvudingrediens

Med löken som huvudingrediens

Friterad lök, krabba och vintersallad med sötad lime. Dragon picklad lök,. Varva med dragon och slå på pickels lag

Krabba med läckra såser!

1 tsk dragon. 1.  Gul krabbsås. Blanda senap, socker, salt, peppar, vinäger och dill. Rör ner blandningen i majonnäsen och ställ såsen kallt att "mogna"

Gratinerad krabba med whiskey

½ tsk smulad dragon. 1 burk krabba. Kantskär brödet och smula det. Blanda med majonnäs, gräddfil och lite av krabbspadet

Krabba med läckra såser!

1 tsk dragon. Gul krabbsås. Blanda senap, socker, salt, peppar, vinäger och dill. Rör ner blandningen i majonnäsen och ställ såsen kallt att "mogna"

Röd sås till krabba

0,5 tsk torkad dragon. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till såsen. Tips. Pressad vitlök kan ev bytas mot vitlökspulver (1 klyfta mot ca 1 krm pulver)

Gratäng på havets frukter med svamp

Rensa krabban. Koka upp såsen under omrörning och tillsätt tomatpuré, dragon och cayennepeppar. Lägg fisk, krabba, musslor och svamp på ett smort ugnssäkert fat

Spagetti gratäng (kyckling)

och curry gör en redning av mjöl, späd sakta med buljongen,spad av champinjonerna , krabba och grädden

Krabbrillette med saffran

Dela krabba och klor och peta ur köttet. dragon och gräslök. 1 krabba (200 g krabbkött). Stöt saffranet och blanda med crème fraiche och vin i en kastrull