500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 1färska örter (basilika, dragon, persilja). 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten
Torkad dragon. När såsen har lagom konsistens tillsätts hackad persilja, salt & torkad dragon. 1/4 dl inlagd dragon. Hacka lök, krossa vitpeppar grovt och koka ihop med vatten, vinäger, dragon och persilja tills ca 1,5 msk kvarstår
örter som basilika, dragon och bladpersilja (eller dill). 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 1 citron 1/2-1 apelsin örter som basilika, dragon och bladpersilja (eller dill)
Skaldjur är sensommarfest - vare sig vi pratar kräftor, krabba eller gamla vanliga hederliga räkor. Finhacka och blanda ned 3 msk dill, 2 msk dragon och 2 msk persilja. 2 msk dragon
1 tsk dragon. 1. Gul krabbsås. Blanda senap, socker, salt, peppar, vinäger och dill. Rör ner blandningen i majonnäsen och ställ såsen kallt att "mogna"
0,5 tsk torkad dragon. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till såsen. Tips. Pressad vitlök kan ev bytas mot vitlökspulver (1 klyfta mot ca 1 krm pulver)
Rensa krabban. Koka upp såsen under omrörning och tillsätt tomatpuré, dragon och cayennepeppar. Lägg fisk, krabba, musslor och svamp på ett smort ugnssäkert fat
Dela krabba och klor och peta ur köttet. dragon och gräslök. 1 krabba (200 g krabbkött). Stöt saffranet och blanda med crème fraiche och vin i en kastrull