Krämig potatiskaka recept

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Servera med helstekt oxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Ankbröst med potatiskaka, apelsinglace och smörstekt grönkål

Ankbröst med potatiskaka, apelsinglace och smörstekt grönkål

Potatiskaka. Potatiskaka. Värm upp försiktigt under omrörning, ca 5 min, eller tills grädden blivit krämig. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min

Ankbröst med potatiskaka, apelsinglace och smörstekt grönkål

Potatiskaka. Potatiskaka. Värm upp försiktigt under omrörning, ca 5 min, eller tills grädden blivit krämig. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min

Reninnerfilé med potatiskaka, vinsky och paprikacreme

för att få en fin potatiskaka bör du först lägga lite potatisstavar bredvidvarran i en hetstekpanna med olivolja och ha på riven Parmesan/cheddar ost så kommer potatisen lixom fastan i varran ta försiktigt upp potatisen när den är klar(nu har du gjort potatiskakbottnen)

Svensk-itailenskt bröllop

Här ses smördegssnittar med rödlök och löjrom med kall sås till, potatissallad med rädisor och sockerärtor, en krämig pastasallad
Safari på Getingen

Safari på Getingen

Och osten som jag hade tänkt riva var för krämig för det, så den fick jag helt enkelt skära i skivor
vegetarisk veckomatsedel #65:

vegetarisk veckomatsedel #65:

Brevé gjorde jag en krämig broccolisallad som jag gjorde efter att Fuego pratat om en god röra de alltid hade i matsalen på hans jobb

Island - dag 4

Huvudrätten var saltad torsk som låg på en krämig risottoliknande bädd av korn (sädeslaget) samt en tomatblandning som smakade rökt