Servera med helstekt oxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Potatiskaka. Potatiskaka. Värm upp försiktigt under omrörning, ca 5 min, eller tills grädden blivit krämig. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min
Potatiskaka. Potatiskaka. Värm upp försiktigt under omrörning, ca 5 min, eller tills grädden blivit krämig. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min
för att få en fin potatiskaka bör du först lägga lite potatisstavar bredvidvarran i en hetstekpanna med olivolja och ha på riven Parmesan/cheddar ost så kommer potatisen lixom fastan i varran ta försiktigt upp potatisen när den är klar(nu har du gjort potatiskakbottnen)
Grädda 30-45 minuter tills kakan är mjuk och krämig. Servera potatiskakan med rökt lax eller rökt skinka samt en sallad 1 kg potatis, färsk eller delikatess