Lägg den tillsammans med den kondenserademjölken, saffranet, smöret och kardemumman i en kastrull. Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination
Blanda kokos, kondenseradmjölk och pepparkakskrydda i en kastrull, rör om ordentligt. Man kan även smaksätta bollarna med saffran eller behålla dem neutrala
Häll ner i en skål och tillsätt hälften av den kondenserademjölken. Vit choklad och saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Desserten blev en Kulfi, en slags indisk glass gjord på Kondenseradmjölk. Saffran och kardemumma tillsammans blev en hit, med lite pistage upptill var jag nära desserthimlen
Rör ner kondenseradmjölk, saffran, smör och salt i den smälta chokladen. Härligt mjuk, och lite småkletig, chokladbotten täckt med ett tjock lager av gyllengul saffransfudge
Glass är lite av min nya passion sedan jag blev introducerad till det där enkla glassreceptet med grädde och kondenseradmjölk som man hittar lite överallt
Smält choklad och kondenseradmjölk sakta i en kastrull. Saffran är ju passande så här års, päronkonjak är alltid gott och russin fanns hemma, så det fick bli mina ingredienser i mitt julgodis denna gång
Koka upp mjölken tillsammans med saffranet och kardemumman. ½ krm saffran. ½ krm saffran. 1 burk kondenseradmjölk (ca 400 g). 1 burk kondenseradmjölk (ca 400 g)
Ska prova på att använda kondenseradchokladmjölk för första gången tror jag. En kladdkaka går ju dessutom att variera i det oändliga med olika fyllningar som nötter och/eller choklad, krämig dulce de leche, täcke av nougat, mjölkchokladfudge eller bara smält choklad eller så gör man en kladdigt god klassisk kladdkaka och njuter den med lösvispad grädde smaksatt med lite vaniljpulver
Tillsätt mjölken och vispa så allt blandas väl. Jag premiärade denna förra året och kommer definitivt göra den i år igen eftersom jag är en saffransknarkare
Rör samman äggulorna i en skål, rör ner mjölken och limesaften. Och ska man då skrämmas lite grann så kan man ju passa på att njuta under tiden och det gör man absolut med denna kalla pajen, en paj som är så långt från saffran, pepparkakor, och andra juliga smaker som det bara går