Kompott rotselleri recept

Bonde + kock = sant

 Till efterrätt blev det en chokladkräm med sötad gräddfil och en kompott av hallon och björnbär. Smaköverrasknigen dagen till ära var nog den saltinbakade rotsellerin som Ulrik fick hacka lös ur sin saltgrotta
Dragon kompott.

Dragon kompott.

rotselleri. kompott/röra till ”veckans matlåda”. rotselleri och vatten. rotsellerin men spara det. Lägg rotsellerin i matberedare med dragon purén,
Vårlöks puré

Vårlöks puré

kompott till ”veckans matlåda”. Koka rotsellerin. spara lite och låt rotsellerin stå ett tag och ånga av sig
Rödpaprika röra.

Rödpaprika röra.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Avlägsna skinnet och roten från paprikan sen lägg i den med oljan i skålen med rotselleri
Svampröra.

Svampröra.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Under tiden koka rotselleri, vitlök och lagerblad i vatten tills mjuk
Jordnötssås.

Jordnötssås.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. 150g tärnad rotselleri 100g tärnad morot100g hackad lök100g tärnad skalat äpple 3st hackad vitlök1 tum stor hackad ingefära 1/2 tesked sambaolek 1/2 tesked stevia socker100gr jordnötter2 teskedar arrowrot (Ica, finns bland kryddorna)2 matskedar flytande grönsaksfond 2 matskedar sojasås1/2 dl äppelcidervinäger 150g 1,5dl kokosmjölk light 5dl vatten20g kokosfettMalen svartpepparCa 2 teskedar örtsalt. Per 100g Kalorier 139,8Protein 4,1Kolhydrater 7Fett 10,2 150g tärnad rotselleri
Morot och sesamkompott.

Morot och sesamkompott.

rotselleri, vitlök och lagerblad i en matberedare. Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. 200g rotselleri

Rödvinsgryta med kompott

Kompotten. Kompott. 5 rotselleri. Grytan. Skär köttet i 5x5 cm bitar. Skala morötterna, lökarna och sellerin, halvera vitlöken