Skala och riv rotfrukterna. Strö över potatismjöl och rör om. Tillsätt grädde, ägg och salt. Rör om väl. Klicka ut biffar i medelvarm stekpanna med lite matfett
Jag provade ett nytt recept ur tidningen Matmagasinet i förra veckan. Det var vanliga köttfärsbiffar och till det hade jag potatismos och en kalasgod lök- & svampröra
Idag tänkte jag bjuda er på en härlig söndagsmiddag, den allra, allra sista för i år. Och jag lovar att det är det sista pumpareceptet för i år också, haha
Koka jordärtskockor och potatis mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Pressa rotfrukterna med en potatispress, tillsätt det mesta av mjölet, rör ihop och blanda ner ägg, olivolja, parmesan och salt
När jag hade min 40-års fest serverade jag lite plockmat. Bland annat bjöd jag på detta. Om man inte vill ha den lite juliga smaken kan man bara utesluta farinsocker, ingefära och kanel
. Så här gott kan det ju knappast vara på en vardag tänkte jag då jag åt den krispiga rårakan med en krämig svampröra med trattisar, fetaost, honung osv
Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan. Jag började med att tillaga Kycklingen bakade jag av i ugnen på 100C med 1dl vitvin, 1/2 skivad lök, 1 vitlöksklyfta, 1 kvist timjan, 1 kvist rosmarin och 2st lagerblad i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna
Underbara höst med sina färger och svala luft. Men också för alla dessa underbara grönsaker. Förutom att jag snöat in fullständigt på soppor i höst så har även diverse olika sorters pajer blivit testade i köket
Oj, vilka saftiga och supergoda färsbiffar jag fick till i fredags. En liten röra med svamp, crème fraiche, parmesan och persilja läggs ovanpå biffarna efter att de har stekts till lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.