-) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Strö över hackad gräslök och servera tillsammans med kokt färskpotatis. Detta recept har blivit en stor favorit i början av sommaren när det fortfarande finns rabarber, för jag tror inte ni ska testa att laga rätten med frysta
Förutom att vi koktrabarbersaft och rabarberkräm så har det dessutom svängts ihop en och annan rabarberpaj, bland annat vår paj med havregryn och brynt smör som blev så himla god, och dagens recept är den senaste i ordningen
Servera med matvete eller kokt potatis. Det är säsong för rabarber nu, men jag äter sällan sötsaker och har haft svårt att finna användningsområden för rabarber
kokt kikärter. Lägg kikärtsröran på brödet, gör en liten fördjupning och lägg rabarbern där i. rabarber. Skär rabarbern i små tärningar och bland med socker, låt dra 2 timmar
Krama vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i rabarbern, låt sedan svalna. Koka rabarbern med rörsockret i ca 10 min. Mosa nästan alla jordgubbar, ca 200 g, och blanda med rabarbern. 100 g rabarber, kokt
Strö över citronsyran och slå sedan över det uppkokta vattnet. ), njuta av jordgubbar med mjölk, äta krusbär och vinbär direkt från buskarna, mammas rabarberkräm och i väntan på denna sockerdoppade rabarber
"Schnitzel med kokt potatis och citronpiffig sås". Vi hade också ett erbjudande från Vi i Villa så vi fick med en fruktpåse med 4 kg frukt (rabarber, päron, 2 sorters äplen, Galiamelon, bananer och grapefrukter
Förra veckan kokte vi rabarbersaft för första gången i vårt kök, inget avancerad saftkok med saftmaja och sånt utan en väldans enkel rabarbersaft där det enda som behövs är en gryta och en sil
Innan zucchinin fylldes plockades kärnorna bort med hjälp av en sked, sen fick den vätska ur sej en stund med hjälp av salt, mest för att den inte ska bli sönderkokt och alldeles "soggig" när man har den i ugnen
Varva rabarber och citroner i en hink. Sila bort rabarberna och häll i sockret. tex i glassburkar eller PET flaskor 3 kg rabarber (skurna i bitar). 4 liter kokt vatten
Vill du kan du servera med kokt ägg och som Inger med smörfrästa trattkantareller…. Sparris, salladslök, rädisor, palsternacka, nässlor, rabarber, blåmusslor, svartrot, jordärtskicka, gräslök, savojkål, räkor, vinterpotatis, polkabeta, morot, rotselleri, maskrosblad, ostron, hummer, koriander, harsyra, murklor, ostronskivling, ostron, gul lök, groddar, rödbeta, kålrot, vitlök, purjolök, rödlök, mandelpotatis och gädda