En frisk drink med rabarber
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarberspritzer 1 glas 4 cl gin
  • 4 cl rabarbersirap
  • 4 cl pressad citronsaft
  • 1½ dl kolsyrat vatten
  • Blanda samman alla ingredienserna i ett glas och fyll på med is.
  • Rabarbersirap
  • 2½ dl strösocker
  • 2½ dl vatten
  • 1 vaniljstång, delad på längden
  • 5 dl rabarberbitar (2-4 stänger)
  • Häll alla ingredienserna i en gryta.
  • Låt koka upp och sedan småputtra till rabarberbitarna mjuknat, 3-5 minuter Ta från plattan och låt det svalna.
  • Sila av vätskan ner i en burk, tryck med en slev (passera) så att all vätska släpper från rabarberna och i burken har du nu din rabarbersirap som håller ett par veckor i kylen.
  • Rabarbermoset som är kvar i silen kan du spara i kylen och ha som rabarbersylt, mycket gott!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.