Börja med att skölja linserna och låt dom torka lite, samtidigt kan du sätta en kastrull på plattan och hälla i lite olja. Riv ingefära (ca 1 cm) och 1 stor vitlöksklyfta – stek i oljan tills det har fått lite färg. Häll i linser (vet faktiskt inte hur mycket jag tog men ca 1,5 dl), kokosmjölk (en burk), lite vatten och krydda efter smak. Låt det puttra i ca 10 minuter och lägg då i blomkålen och låt allt koka i 10 minuter till. Kolla till ibland och blanda runt lite.
Den här sydafrikanska linsgrytan med banan och kokos är ett bevis på att god och nyttig vegetariska mat inte behöver vara varken dyr eller krånglig att laga
En variant linsgryta med basilika, curry och kokos och min lunchdejt gav den mycket godkänt. Stek lök, basilika och curry i smör och häll sedan på kokosmjölk och vatten
Denna linsgryta kan gärna serveras med tillbehör som ris eller liknande. 1 burk kokosmjölk. Skölj och koka linserna mjuka med vatten, kokosmjölk, hackad lök, chilifrukt, tomat, mejram ca 12 min. 1 burk kokosmjölk
Häll på buljong, kokosmjölk och tomater. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
För att göra den här linsgrytan utgick jag från två olika recept på indonesisk fläskgryta. Jag ändrade och trixade lite med recepten för att göra grytan vegetarisk och för att anpassa den efter vår smak
4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Garam masala + kokosmjölk = sant. En värmande linsgryta med indiska smaker. Ni låter detta koka samman med en tjock krämig kokosmjölk samt garam masala
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.