4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Garnera trattkantarellsoppan med lite hackad persilja och/eller gräslök. Vill du serveras kantarellsoppan till fest så är det trevligt att lägga en hög med fin svamp och annat i mitten på en djup tallrik och sedan slå soppan runt om
Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna och en kvist persilja. Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals
1 msk torkad persilja eller en knippe färsk. Börja med att skölja och dela svampen i mindre bitar. Lägg i stekpanna och låt svampen koka tills vattnet dunstat
Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Kantarellsoppa. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet
Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Kantarellsoppa. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet
Tillsätt resten av grädden, citronjuice, hälften av persiljan, salt och peppar. Våra soppdagar fortsatte med en kantarellsoppa, inte alls lika god som nya favoriten med broccoli och basilika, men ändå god och värd att tipsa om
Kryddmixen jag använde innehåller oregano, persilja, vitlök, körvel, salt och lite socker. Men jag skålar för alla fantastiska pristagare, och tänker bjuda mig själv och maken på en härligt god och värmande kantarellsoppa