Hacka röd lök och tomat i små bitar. Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak. 1-2 röd lök (beroende på storlek och smak). 1-2 matskedar sweet chili sås
Blanda crème fraiche, keso och majonnäs. Skala äpplet och skär tillsammans med gurkan i tärningar. Lägg i allt i kesoblandningen och blanda i burken med ananas, ta gärna lite spad från ananasen också
Rödlök. Kallsås. Tag bort plasten och spola av i kallt vatten och torka filérna med papper. Koka potatisen och rör ihop såsen och servera det sedan med lite gott att dricka till
Kallsås. Rör ihop såsen på yosa/yoghurt/plantghurt och sockerfri ketchup. Inlägget Chilikikärtor, rostade grönsaker och kallsås dök först upp på Rawness
På spetten sitter det, halloumiost, musslor (från burk), paprika, röd lök, lax och torsk. Vi serverade våra spett med stekta grönsaker och halloumiost, pressad citron och en god kallsås som Håkan slängt ihop tidigare på dagen
En favorit att göra är dock olika grönsaksbiffar som man äter tillsammans med en kall fet sås. Funkar fint både kalla och varma, så gör ett gäng och ta med dig ut på picknick eller kanske som färdkost på en tåg- eller flygresa
ex Charlotta på Matrepubliken som är väldigt förtjust i de små röda. I dag har turen kommit till den kallasåsen som passade alldeles förträffligt till lammrostbiffen och den grillade potatisen
Blanda med crème fraichen, dill och caviaren Låt gärna stå och dra en stund så utvecklas smakerna bättre Överbliven sås kan användas till räkor, bakad potatis eller mellan två brödskivor som steks gyllenbruna i stekpanna eller smörgåsgrill