En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kallsås med smak av lime och sambal oelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsen med en elvisp till den tjocknar
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Pressa slutligen i en halv lime låt vila i kylen till dess att den ska serveras. Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked
Den här mumsiga kallasåsen, smaksatt med marinerade soltorkade tomater, passar till det mesta. Det kan också vara gott att servera såsen som fyllning i bakad potatis, tillsammans med lite fetaost samt någon form av marinerade bönor eller linser (se här och här)
Rör ihop alla ingredienser till en sås. Det är lite sting i den och passar bra till grillat kött. Här kommer receptet på senapssåsen som vi hade när vi grillade i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.