Det kan också vara gott att servera såsen som fyllning i bakad potatis, tillsammans med lite fetaost samt någon form av marinerade bönor eller linser (se här och här)
Men ändå – nu i mars och särskilt nu i år när snön fortfarande ligger kvar – så är det årstiden då vi fortfarande har kvar vinterrotsaker innan vårens primörer kommer… De svenska primörerna lär ju dröja i år, så kallt som det fortfarande är
Lägg linserna i en trådsil eller i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Jag brukar frysa in det överblivna tomatspadet för att sedan använda det i såser eller soppor
Komihåg att marinera linserna ordentligt med honungsdressingen. Skölj de kokta linserna ordentligt och blanda ner dem i dressingen tillsammans med finhackad salladslök
Blanda yoghurt, örter och en skvätt citronsaft till såsen. Servera tillsammans med laxen och såsen. Jag nämnde i förra inlägget att jag åt Risentas lins- och orzoblandning i söndags som är smaksatt med ingefära och gurkmeja
Skölj linserna och låt dem ligga i kallt vatten en stund. Tillsätt tomatkross, linser och salt. Låt såsen koka under lock, ca 15 minuter, tills linserna är mjuka. 1 dl linser
Ostsås. Tillsätt krossade tomater, linser, tomatpuré, buljongtärningar, basilika och vatten. Ostsås. Varva lins- och grönsakssås med lasagneplattor i en smord ugnsfast form