Koka linserna efter anvisningar på paketet, men salta lite mer och ta med en skalad vitlöksklyfta i koket, kanske också en kvist timjan – då höjs smaken
Ugnsbakadspetskål1spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen. Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt
1Ugnsbakadspetskål1spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen. Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt
salt & peppar. Ugnsbakade endiver medtimjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakademed bladpersilja i saft av apelsin
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Pensla med uppvispat ägg över hela ytan. crème fraiche. Pudra på med brunt farinsocker och kanel. Vispa crème fraîche och vaniljpulver med elvisp till fast konsistens
Grönsakerna blir mildare, men ändå med mer koncentrerad smak. Jag kan liksom höra protesterna efter recept på ugnsbakad torsk och rödbetor och ratatouille som fått gå färdigt i ugnen…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.