Låt koka upp långsamt och låt sedan sjuda under lock tills köttet lätt lossar från benen. Nyligen fick vi förutom en fin bit rådjursskinka också en del "kokkött" som jag bestämde mig för att göra en god och höstlig köttsoppa av tillsammans med rotfrukter och massor med persilja
Jag har en fin kokbok ‘Laga Vilt från skog & sjö’ som handlar om två damer som jagar och där finns en del härliga recept, bland annat ett som jag tänkt följa här, men i butiken glömde jag ju bort de mesta ‘udda’ ingredienserna, så det blev väl nog en väldigt vanlig köttsoppa sist och slutligen
Serveras med ett gott bröd och en stark ost. Ta upp köttet och befria det från fett, senor och ben. Köttsoppa blir godast om man gör den dagen innan den ska serveras, så att den får stå och "mogna i kylen"
Inget krångel, bara en enkel, vällagad, god, mustig, köttsoppa som sköter sig själv på spisen. Märgen gör att det blir en mycket djup och mustig smak och med rätt tillagningsteknik blir det här köttet hur mört som helst
Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta
Som en klassisk köttsoppa fast med kyckling, jag använde det här. Skala och hacka alla grönsaker i valfri storlek, lägg i kycklingen i en gryta, täck med vatten lägg också i ändbitar från grönsakerna, några pepparkorn, lite salt och lagerbladen
Skär morötterna till små medaljonger. Ansa bort alla stora fettbitar och bena ur. Den som endast har ätit skolans köttsoppa och tyckte den var blaskig borde prova detta
Smaka av med buljongtärningar och peppar. Recept. vickygt. lör, 2013-07-20 08. 32. 2h 0min. (0). Koka upp vattnet, lägg i salt, pepparkorn, 1 skalad och hackad morot och gul lök