Skumma av noga så du får en klar buljong. Kidsen älskar Köttsoppa med klimp (Eller klimpen är det jag som älskar), men inte mycket slår en stor tallrik soppa till middag
Bryn köttet i fett, salta och lägg det i gryta. Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört
Lägg i när rotfrukterna är klara och låt puttra någon minut. Klart. Om det blir soppa över, bli inte förskräckt när du tar ut den ur kylen och det blivit en stearinliknande yta på, det är fettet som flytit upp till ytan och stelnat, bara att värma så blir det klart och fint igen
Ugnen. 200 grader Tid. 1½ - 2 timmar. 1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra
En grå dag som denna så finns det inget bättre än en värmande och härlig köttsoppa. Jag gör den på klassiskt vis och visst tar det lite tid, men det är det väl värt
Ingredienser Portioner. 4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.