Köttfärspaj med ost 6port (12p)
frufur
frufur

Köttfärspaj med ost 6port (12p)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg: (dubbla)
  • - 2 dl Havremjöl
  • - 2,5 dl Majsmjöl
  • - 150 g Smör
  • - 1 dl Kesella
  •  
  • Fyllning
  • - 750 g nötfärs (1000g)
  • - 1 finhackad gul lök (+1)
  • - 110 g skivade champinjoner (200)
  • - 2 Äggulor (3)
  • - 1 dl cream frachie (2)
  • - 1,5 tsk salt (3)
  • - 1,5 krm svartpeppar (3)
  •  
  • Äggstanning
  • - 5 ägg (9)
  • - 4,5 dl havremjölk/mjölk (9)
  • - 3 dl riven ost (6-8)

Beskrivning

    Ugn: 200grader

    1. mina degen, låt ev kylas en stund. Tryck ut u stor form.
    2. Bryn färs u stekpanna. Flytta över till gryta. Bryn lök,svamp och paprika. Flytta över till grytan. Tillsätt äggulor, creme frachie och kryddor. Låt röran sjuda upp och bli geonmvarm.
    3. Vispa samman ägg, mjölk och ost till äggstanningen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200grader ca 50-60min. Känn med gaffel att äggstanningen har stannat.

    Pajen går att göra dagen innan och sedan värmas på ättdagen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.