Nagga med en gaffel. Salta och krydda med peppar och oregano. 1Receptet gäller för 6 port 2½ dl vetemjöl 100 g Arla® Svenskt Smör ½ dl Arla Köket Kesella® kvarg Fyllning
Sist vi letade inspiration i skattkistan så fiskade vi upp en grekisk köttfärspaj (nej, inte bokstavligen) och den visade sej vara ett riktigt höjdarfynd som vi väldigt gärna vill dela med oss av till er
Krydda med salt, peppar och pizzakrydda. Servera med sallad. Låt stå kallt i kylen ca 30 min (förbered fyllningen medan). 350g älgfärs (nötfärs går bra med)
Blanda alla ingredienser till en jämn smet, smaka av med salt och peppar. Stek dem i smör och servera med ris, rostad potatis eller en härlig bulgursallad
Blanda alla ingredienser till en jämn smet, smaka av med salt och peppar. Stek dem i smör och servera med ris, rostad potatis eller en härlig bulgursallad
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Röra samman osten med crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Nej, detta är matlagning som lämpar sej en ledig dag för det tar någon timme, det ska vi inte sticka under stol med, men belöningen man får när man hugger in är så väl värt tiden det tar
Servera med en sallad och en klick creme fraiche för bästa smak. Här kommer en riktigt god och smakrik köttfärspaj, passar lika bra till lunch som middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.