Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Fruktkaka är för många något som hör julen till - lika självklar som saffransbröd och pepparkakor. Fröknarna gillar det faktum att fruktkakan blir godare när den får ligga till sig och mogna
Fruktkakan håller sig täckt i kylskåp i ett par veckor minst. Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
En klassisk fruktkaka hör till på julbordet. En klassisk fruktkaka hör till på julbordet. Jag gjorde den igår och den står just nu och smaska till sig så att den ska vara riktigt god till jul
Fruktkaka bara måste man ha till jul. Förvisso har jag redan bakat tre satser av mina goda saffransfruktskorpor (de försvinner snabbare än man tror det är möjligt) men det här är den hittills enda vanliga fruktkakan för året
Riktig engelsk fruktkaka är tung, full av torkad frukt och serveras traditionellt sett till jul. Min variant, med konjak, dadlar och valnötter, är precis lika god året om