Jag har några riktiga favoriter när det kommer till julrecept som jag gärna bakar minst en gång inför varje jul - och denna saftiga saffranskaka är just en sådan
Ja, den här helgen har varit fullt ös. Från att ha varit en helt ledig helg med inget som helst att göra så har vi varit bortbjudna på middag både i fredags och igår hos goda vänner
Fruktkaka med päronkonjak. Fruktkaka med päronkonjak. Så var den långa ledigheten slut och vardagen har åter gjort sitt intåg, med allt vad det innebär
Kaka, 1 st. 1. Marinera torkad frukt i konjak. Hacka nötterna grovt. 2. Rör samman rumsvarmt smör med socker och ägg, rör ner mjöl och bakpulver och blanda till sist ner kokos, grovhackade nötter och frukt och konjaksblandningen
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Vem älskar inte rabarber. Jag älskar det och det går att variera med många olika recept. Det som är viktigt är att man har bra socker så att det inte blir surt
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.