Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Det var Jerk-krydda. Förut har vi köpt färdig Jerk på burk men den har varit slut ett tag. När jag hittade ett recept på egen Jerk på bloggen NewbieCooking så hoppade jag av lycka
½ tsk torkad timjan. När det kommer till jerkryddan så har jag tidigare mortlar ihop en torr, rubaktig variant, men hemma hos Moma fick jag smaka hennes egna som var som en marinad
Jerk chicken. När allt börjar bli klart så släng ihop salladen, servera den sedan med den stekta Jerk chicken och det röda riset som du kokat i kokosmjölk
Mortla någon minut tillsammans med timjan. Jerk chicken, enkelt, mycket smaker och mycket gott. timjan. färsk timjan (helst färsk men jag tog torkad ca 1 msk)
Jag brukar bara göra Jerk på färska örter men jag fick ju prova denna. Färsk är bäst med detta funkar absolut, särskilt om man gillar julsmaker… 2 pers 2 kycklingbröst 1 röd chili 2 tsk hel kryddpeppar 1,5 tsk timjan 2 tsk mald kanel 1 krm mald muskot 2 krm mald svartpeppar 2 msk … 2 pers. 1,5 tsk timjan
Till försnacks serverades jerkpopcorn med mojitoslush, till förrätt sötpotatis och linssoppa med choklad och habaneroglazad ananas, till huvudrätt jerkgrillade oumphribs med apelsin och kokosris samt mangosalsa och bönfiesta och till efterrätt en choklad crumb cake med kokos och vaniljkräm och romkryddad nicecream