(2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning
Jag köpte en Seabream (Guldsparid på svenska) som jag fyllde med tunt skivad citron och fänkål, jag förkokade potatis som sedan fick gå färdigt med fisken i paketet
Jamaican jerk chicken, är vanligt förekommande i Karibien. jerk chicken. Givetvis ska kycklingen egentligen grillas, långsamt & länge, men nu blev det en variant i ugnen i stället
Här tänkte jag därför bjuda på ett superlätt recept på grillad seabream med lite asiatisk touch. 4 personer 4 st hela seabream, urtagna (detta kan du be fiskhandlaren att göra)2 lime, skivade1 röd spansk peppar, tärnad1/2 kruka koriander, strimlad2 citroner, halverade 1 dl olivolja flingsaltLägg några limeskivor i magen på varje fisk och gnid in insidan med lite flingsalt
Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Det var Jerk-krydda. Förut har vi köpt färdig Jerk på burk men den har varit slut ett tag. När jag hittade ett recept på egen Jerk på bloggen NewbieCooking så hoppade jag av lycka
Rub 3 tbsp of the jerk spices all over and sit the meat on a rack, in a roasting tin. Mix together the remaining 100g sugar with the pineapple juice, the remaining jerk spices and treacle, and rub half over the pork. 4 tbsp jerk seasoning (we used Bart), mixed with 2 tsp ground cinnamon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.