Gurkstavar, Avokado (skäres i stavar) Morot (skäres i fördel i stavar och kokas lite mjuka i en skvätt vatten, japansk soja, risvinäger och lite socker), Salladslök (de gröna blasten bildar ett vackert hål i sushibiten när man skär upp den i bitar), Tofu (behöver marineras med något eftersom den är så mild kanske sambalolek, soja eller sesamolja), Philadelfiaost i stavar (Fantastiskt gott),Rostade sesamfrön som man kan ha utanpå rullen, i rullen eller doppa ena sidan av en skiva i (torrostas i stekpanna under ständig närvaro annars smakar inte fröna någonting)
I helgen så bjöd vi några vänner på sushilunch. Till sushin gjorde alla sin egen blandning av soyasås, wasabi och ingefära, det är bra om varje gäst har sin egen skål att blanda i efter smak
Att vi hade sushikväll i helgen är ingen hemlighet, det kunde man se både här och där. Första biten som skärs bort bjuder på en tjusig sushivariant med extra fyllning
Bambumatta, sjögräsark, boil-in-bag sushiris, premium-wasabi, japansk risvinäger, japansk soja, skivad ingefära samt ett paket var av Nori-chipsen, Nori Sesame Snack och Nori Spicy Snack
Lägg en sushimatta på bänken. Kolhydrater (g) 21,9 300 g Sushiris. 2 msk Japansk soja. 1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, blanda i risvinägern, låt svalna
Servera alla dina sushi med inlagd ingefära, ljus japansk soja samt wasabi. Den första gjorde jag på japansk soja, socker, risvinäger, sesamfrö och chiliflingor
Häll sedan på sushivinägern och blanda försiktigt in den i riset. Sushivinäger och sushiris1. Sushiris1. Sushirulle med lax1. Marinera böngrodda (Japansk pickles)1. Vegetarisk sushi1
Jag är inget fan av sushi, det kan jag villigt erkänna. Snyggt japanskt stengods vaaaaaaa. Detta är inget märkvärdigt öl men det är japanskt och passar till dito mat