Grytan är smaksatt med en kryddpasta som heter jalfrezi och har man tur kan man hitta den i välsorterade affärer som säljer utländska matvaror, speciellt då indiska sådana
Jalfrezi currypulver. Bryn köttet på hög värme i olja tills det fått fin färg runt om. Lägg i lök, vitlök, chili och ingefära och bryn ytterligare någon minut
Kyckling tikka med sin speciella röda färg, en söt och mild räkcurry med smak av mango och kokosmjölk, en syrlig biff dopiaza med mycket lök och en kyckling jalfrezi med paprika, som trots chilin inte var brännande stark
Jag har fastnat för den indiska kycklinggrytan "kyckling jalfrezi" som är på tomatbas och i de flesta fall inte helt slätmixad som många andra indiska rätter är
Här är en rätt som jag tycker mycket om, Kyckling Jalfrezi. Jag brukar vara lat och köpa Pataks färdiga curryblandning Jalfrezi men här är ett lättlagat recept för den som vill krydda själv