Smula ner jästen i en bunke, lös den med halva grötblandningen innan du häller på resten av gröten. Koka ihop vatten, linfrön, 4-kross och havregryn i en kastrull ca 5 minuter. Sätt ugnen på 200 grader när det är 15 minuter kvar av jästiden. 1 dl linfrön (hela). 50 g jäst
1 dl hela linfrön. 2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst. Lös sedan upp jästen i 1 dl ljummet vatten och blanda den med ingredienserna till degen och skållningen. 1 dl hela linfrön. 2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. ¼ pkt jäst. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, linfrön och mjöl
Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt salt, havregryn och linfrön. Jag använde hela linfrön men det går bra att använda krossade om du hellre vill det
Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, rågsikt, vetemjöl, honung, salt och linfrö. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig
Smula jästen i havregrynsblandningen. Lägg havregryn och linfrö i degbunken. Ingredienser för ca 20 st50 g jäst5 dl vatten2½ dl havregryn2 msk linfrö½ dl farinsocker1 dl vetekli100 g smör, rumsvarmt1 tsk salt8-9 dl manitoba cream (eller vanligt vetemjöl)Gör så härKoka upp vatten. Slå på 5 dl kokande vatten över havregryn och linfrö. 50 g jäst
Alternativ riv morot/äpplet fint och blanda ihop för hand med vatten, salt och linfrön. Brödet är glutenfritt och utan jäst, hur bra som helst, och kanske bäst av allt, att brödet innehåller fullvärdigt protein om man blandar mjöl från olika “familjer”, t ex bovete (ört) och kikärtsmjöl (baljväxt)
solroskärnor eller linfrön(kan uteslutas). Strö över solroskärnor och/eller linfrön. Finns det något härligare än att på söndagsmorgonen kunna gå upp och äta rykande varma frukostfrallor tillsammans med smör och ost och en stor kopp kaffe eller te
Vispa ut jästen i vattnet i en degbunke. Receptet till dessa goda och saftiga frallor, innehållande bland annat rivna morötter, aprikoser och linfrö, hittade jag på den härliga matbloggen 'Kryddburken'
man kan göra det här brödet både med jäst och med bikarbonat. Det vill säga jäst eller ojäst. Vispa ihop vatten, (jäst om du valt det) äpple eller äppelmos, honung och olja i en bunke