ITALIENSK KYCKLINGGRATÄNG MAT MED SOFIE
catrineyngbro
catrineyngbro

ITALIENSK KYCKLINGGRATÄNG MAT MED SOFIE

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner, 462 kcal per portion (10 sp)
  • 200 gram fusilli pasta (okokt pasta)
  • 700 gram tinad kycklingfilé
  • 50 gram ruccola
  • 1 hackad rödlök
  • 40 gram röd pesto
  • 40 gram soltorkade tomater (avrunna)
  • 3 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 gram mager riven ost
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Beskrivning

    Sätt ugnen på 220 grader. Koka pastan halvklar i kastrull (halva koktiden på förpackningen). Häll av vattnet och blanda pastan med röd pesto. Lägg pastan i botten på en ugnsfast form (klicka här). Hacka ruccolan och strö det över pastan. Halvera kycklingfiléerna och stek dem hastigt i olja så de tar färg. Lägg kycklingen i formen över ruccolan. Blanda ihop hackad rödlök, finhackade soltorkade tomater, matlagningsgrädde, vatten, oregano och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och grädda formen i ugnen på 220 grader i 20 minuter. Valfritt att toppa med mer soltorkade tomater och oliver. Jag toppade med mer soltorkade tomater och oliver. Njut nu!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.