Krämig italiensk kycklinggratäng
Helena Toftling
Helena Toftling

Krämig italiensk kycklinggratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 st kycklinglårfiléer med skinn
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 st chilifrukt utan kärnor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost

Beskrivning

    1 Värm ugnen till 180 grader, varmluft.

    2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

    3 Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.

    4. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.

    5. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
    '
    6. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

    7.Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.