CAESARDRESSING Mat med Sofie
catrineyngbro
catrineyngbro

CAESARDRESSING Mat med Sofie

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 portioner, 142 kcal per portion
  •  
  • Caesardressing
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 dl naturell yoghurt 3%
  • 2 st sardeller
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 pressad mindre vitlöksklyfta
  • Peppar & salt

Beskrivning

    Mixa ihop alla ovanstående ingredienser i en mixer, stavmixer eller finhacka och blanda. Vill du sedan fortsätta att göra en caesarsallad; rör runt dressingen tillsammans med romansallad och valfria grönsaker. Jag helstekte kycklingfilé i ugnen med kryddor efter smak (200 grader i 25 minuter) och toppade med lite knaperstekt bacon! Där kan man välja kycklingbacon för ett smalare alternativ, men jag tycker att vanlig bacon ger godast smak till. Sardellerna kan tas bort om man inte tycker om det, men tillsätt lite mer salt då för smakens skull!

    Vegetariskt alternativ: Välj kapris istället för sardeller i caesardressingen, och stek quorn istället för kyckling och vegetariskt bacon. Njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.