Jag serverade pytten med stekt ägg, en skvätt barbecuesås och lite inlagdarödbetor. Men jag kunde lika gärna ha serverat den med marinerade haricots verts samt några soltorkade tomater och haft i lite fetaost istället för halloumi
Recept på riktigt gammaldags, InlagdaRödbetor kommer senare. Servera till exempel med ett Örtsmör och Ugnsbakad Fetaost , eller som tillbehör till en varmrätt
Garnera ev med rödbetor och kapris. 1½ dl hackade inlagdarödbetor. 50 g fetaost el Apetina® vitost. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g nötfärs 1½ dl hackade inlagdarödbetor ½ hackad ättiksgurkor 2 g kapris 1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Fetasås 50 g fetaost el Apetina® vitost 30 g gröna oliver med pimento 2 dl Arla® gräddfil 1 pressad vitlöksklyfta 2 krm salt 1 krm peppar
Men överkokt blomkål och inlagdarödbetor göra sig ej besvär, det går fetbort. Till blomkålen åt vi kalkonchorizo, men rödbetorna åt vi faktiskt som de är
Grovriv eller finhacka rödbetor, lök och fetaost. 6 st inlagdarödbetor. 125 g fetaost. Blanda det med yoghurt och kryddor och låt stå och dra om tid finnes
Dela rödbetorna i klyftor och lägg dem på ett fat. 500 g hela inlagdarödbetor. 50 g fetaost. Skär pressyltan i tunna skivor och kalvsyltan i lite tjockare