Inlagda rödbetor fetaost recept

Friterad fetaost med örtig couscous och rödbetstsatsiki

Friterad fetaost med örtig couscous och rödbetstsatsiki

Friterad fetaost300 g fetaost 1 ägg 3 msk vetemjöl 1 dl pankoströbröd 1 msk olivolja 0,5 msk citron, saft salt peppar 3 msk rapsolja. Rödbetstsatsiki2 dl turkisk yoghurt 1 klyfta vitlök, finhackade 0,5 citron, zest 3 msk olivolja 3 msk inlagdarödbetor, finhackade 1 tsk honung
Rotfruktspytt med halloumi

Rotfruktspytt med halloumi

Jag serverade pytten med stekt ägg, en skvätt barbecuesås och lite inlagdarödbetor. Men jag kunde lika gärna ha serverat den med marinerade haricots verts samt några soltorkade tomater och haft i lite fetaost istället för halloumi
Potatissallad på tre språk

Potatissallad på tre språk

Tärna fetaosten och strimla rödlöken. Vänd ner blandningen, fetaost, rödlök och oliver i potatistärningarna
Lindströmare med fetaostsås!

Lindströmare med fetaostsås!

Till biffarna 500 gram nötfärs 1 1/2 dl hackade inlagdarödbetor 1 st hackad ättiksgurka 2 msk kapris 1 st ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Till såsen 50 gram fetaost 30 gram gröna oliver med pimento 2 dl gräddfil 1 st pressad vitlök 2 krm. 1 1/2 dl hackade inlagdarödbetor. 50 gram fetaost
Lindströmare med fetaostsås!

Lindströmare med fetaostsås!

Garnera med rödbetor och kapris. Smula fetaosten och hacka oliverna grovt. 1 1/2 dl hackade inlagdarödbetor. 50 gram fetaost
Lindströmare med fetasås

Lindströmare med fetasås

Garnera ev med rödbetor och kapris. 1½ dl hackade inlagdarödbetor. 50 g fetaost el Apetina® vitost. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g nötfärs 1½ dl hackade inlagdarödbetor ½ hackad ättiksgurkor 2 g kapris 1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Fetasås 50 g fetaost el Apetina® vitost 30 g gröna oliver med pimento 2 dl Arla® gräddfil 1 pressad vitlöksklyfta 2 krm salt 1 krm peppar
Köttfärslimpa à la Lindström

Köttfärslimpa à la Lindström

Ta ut färsen och garnera med rödbetor, kapris, lök och fetaost. Dela rödbetorna i klyftor och skär löken i ringar
Rödbetstsatziki, snabb

Rödbetstsatziki, snabb

Grovriv eller finhacka rödbetor, lök och fetaost. 6 st inlagdarödbetor. 125 g fetaost. Blanda det med yoghurt och kryddor och låt stå och dra om tid finnes
Sylta med rödbets- och fetaostsallad

Sylta med rödbets- och fetaostsallad

Dela rödbetorna i klyftor och lägg dem på ett fat. 500 g hela inlagdarödbetor. 50 g fetaost. Skär pressyltan i tunna skivor och kalvsyltan i lite tjockare
En varieté på betor och smaker

En varieté på betor och smaker

Till betorna serverar jag ångad romanesco, halstrad morot, inlagda granskott, pocherat ägg, knaperstekt avrunnen pancetta, fetaost, valnötter, honung, bulls blood (lila microbladsallad), krasse och skirat smör