De klassiska tillbehören till kalops är kokt potatis och inlagdarödbetor. Mört, välsmakande kött tillsammans med goda morötter och en fantastisk buljong som fått smak av kött, grönsaker och kryddor
Givet tillbehör till grytan är inlagdarödbetor för oss båda och HP-Sauce för herrn i köket. Vill man inte ha i öl så går det alldeles utmärkt att byta ut den mot buljong
Till detta serverades oliver, inlagda gurkor och nygräddade pitabröd. ½ grönsaksbuljong. Koka upp vatten till din bulgur tillsammans med buljong, chiliflakes och peppar
kokt potatis, inlagdarödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka. Koka korngrynen i köttspad eller vatten + buljongtärning ca 40 min. 8 dl buljong (köttspad)
Servera kalopsen med inlagdarödbetor och kokt potatis. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Använd inlagda eller konserverade rödbetor till soppan. Skölj och borsta rödbetor och potatis. Tillsätt kryddor och buljong och låt alltsammans koka upp