Jag köpte en paket syltsocker ( Dansukker ) och gjorde inlagdakörsbär idag. -) 2 liter körsbär 1 vaniljstång 3 bittermandlar 1 kanelstång 4-5 dl vatten 4 dl syltsocker Koka upp vatten och socker. Blanda i körsbären och koka försiktigt i ca 10 minuter. 2 liter körsbär
Idag bjuder jag på rostad nypotatis med körsbärsrelish, inlagda senapsfrön och en smakrik misosås. De inlagda senapsfröna strösslar jag över en sallad, lägger i en sås och eller på en hamburgare
Här om dagen så såg jag ett program med Tina Nordström där hon använde sig av dom där rominlagdakörsbären som man kan hitta i affären, sedan dess har jag försökt hitta på något roligt och gott sätt att använda dessa på och idag kom jag på det
Farmmor brukar göra dem på valnötter och fylla dem med inlagdakörsbär. ca 200g körsbärskompott. Lägg 1/2 -1/2tsk körsbärskompott i varje form. ca 200g körsbärs
Toppa med körsbär vid servering. 1 dl inlagdakörsbär. Blötlägg gelatinbladet enligt förpackningen. Koka samman grädde och urskrapad vaniljstång med mjölk och risgrynsgröt
Som denna fredagkväll när vi blandar lite infrysta egenskördade jordgubbar och svarta vinbär till en brulé tillsammans med en kula färdigköpt chokladtruffelglass och våra sedan tidigare inlagdakörsbär
en tysk dessert, med smak av choklad, körsbär, körsbärslikör och grädde. Enligt vad jag förstått, får en schwarzwälder kirschtorte endast kallas just så, då den innehåller "Kirschwasser", en speciell körsbärslikör
Detta gäller förstås också den inlagda rödlöken. "Dragen gris" antyder inte, som man skulle kunna tro, ett samband med den griseknoe som tillsammans med Emil åt jästa körsbär och blev på fyllan
Lägg ett körsbär i mitten. Upp å ner annanaskaka6 kakor Kaksmet2 ägg1,5 dl socker4 msk ananasjuice1,5 dl mjöl1 tsk bakpulver1 nypa salt Topping4 msk smör1,5 farinsocker6 ananasringar6 inlagdakörsbärSätt på ugnen på 175 grader. 6 inlagdakörsbär
Idag plockade jag merparten av årets blygsamma körsbärsskörd. Det var en västanfläkt av vad trädet gav förra året, men alldeles tillräckligt för att koka en sats körsbärssoppa
En sak var mer "exotisk" än mycket annat, inlagda gula kantareller. Det är en mustig men ändå relativt pigg doft med gott om fullmogna surkörsbär, en stramare känsla och mörkare kryddigare ekdrag