Härliga entrecôter och möra ryggbiffar. Själv upplevde jag samma känsla när jag tillagade och skar lax på Passion för mat scen i Göteborg och Leif Mannerström frågade strängt
"Ajvar är en kryddig sås/röra som görs framförallt av paprika, matolja och salt, men som även kan innehålla rostad aubergine, vitlök, chilipeppar och diverse andra kryddor
En riktigt fin biff, blodig biff, med hemlagad bearnaisesåsdärtill. När jag i fredags kväll skulle fira, sörja eller kanske bara rätt och slätt acceptera att min sista dag som föräldraledig gick till ända - då fanns det inget jag hellre satte tänderna i
Den här gratinerade hummern har även smak av chili och västerbottensost vilket blev mycket gott. Vi har gått och längtat efter både hummer och pilgrimsmusslor ett tag nu så de fick samsas på tallriken och bli en förrätt
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja. det är viktigt att blanda köttet med potatismjölet före man tillsätter oljan
Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. Blanda en sås av matyoghurt, hackad gurka och sweet chilisås och servera till
Biffar med linser och morötter6 biffar. 8-10 morötter (CIRKA)1,5 dl röda linser (CIRKA, i vanlig ordning)1 silverlök1 vitlök1 ägg1 msk mjöl (Ev lite solroskärnor) 14 M. 6 biffar. 1 msk mjöl (Ev lite solroskärnor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.