Detta är en riktig härlig och smakrik kycklinggryta som värmer gott. Skala och hacka lök och vitlök, tärna äpplen och fräs det i olja tillsammans med alla kryddor
Smuldegspaj med äpplen. En härlig indiskgryta med mycket smak. Tål maskindisk Olika stora hål […]. Lägg bönorna och grönsakerna i grytan och låt koka i fem minuter
Bryn grönsakerna och frukten i en gjutjärnsgryta. Smaka av grytan med salt och peppar. Skär upp alla grönsaker, vitlöken och äpplet i 3 cm stora bitar. Låt puttra i grytan med lock tills kycklingen släpper från benen, i cirka 30 minuter. 2 st röda äpplen, söta. 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering). 1 st Majskyckling 2 st gula lökar 2 st potatisar 2 st morötter 2 st röda äpplen, söta 4 st vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 msk ingefära, riven 5 st kardemummakärnor, hela 1 dl vatten 1 tsk garam masala 2 tsk currypulver salt och peppar, efter smak 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering) koriander, hackad
Hacka äpple och lök fint, den ska koka sönder helt, häll i kastrullen. Ta upp kycklingen ur grytan och plocka bort kycklingens skinn och alla ben från köttet
Fräs löken i lite olja i en gryta. Tillsätt äpple, curry, salt, timjan och vitlökspulver. Häll i vattnet i grytan och låt puttra under lock några minuter
Dom som hängt i vår kök ett tag har förmodligen inte lyckats undgå att vi gillar mat kryddad med indiska smaker (vi gillar det väldigt mycket) och kanske vet man också att en av våra favoriter när det gäller vegetariskt och snabblagat, är den indiskalinsgrytan Daal
Till skillnad från en del andra chutneys, som passar till många olika smaker, så tycker jag personligen att denna chutney passar bäst till indiska rätter