Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva löken tunt. Skala och klyfta äpplena.
Häll milda flytanda margarin i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - lägg i köttet och bryn i omgångar. Lägg över i en gryta.
Häll av fettet från stekpannan och koka ur med 1 dl vatten. Häll skyn och resten av vattnet över köttet i grytan. Tillsätt purjolök, lök, äppelklyftor, curry, tomatpuré, pressad vitlök, soja och buljong. Koka upp och småkoka sedan 30-45 minuter under lock.
Späd med vin och Milda Mat. Koka utan lock i 15 min. Tillsätt mango chutney och kardemumma.
Servera med kokt ris, jordnötter, rostad lök, kokosflingor, finskuren purjolök, tärnad färsk gurka, ananas, bananskivor och mango chutney.
Vällagad mat med massor av smaker och enligt utsago ska den smaka autentiskt indiskt. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Jag hade gjort en Indisk Lammgryta. Indisk lammgrytaDessert. Många kryddorIndisk lammgryta 2 gula lökar2 vitlöksklyftor3 cm färsk ingefära0,5 dl vattenca 1 kg lammkött i tärningar, tex lammstek2 kanelstänger10 kardemummakapslar, krossade5 kryddnejlikor2 lagerblad10 svartpepparkorn2 tsk malen spiskummin1 tsk gurkmeja0,5 tsk cayennepeppar2 tsk malen koriander1 msk paprikapulver1,5 dl grekisk yoghurt + till servering1 msk tomatpuré1 kycklingbuljongtärning3 dl vatten2 tsk garam masala Mixa lök, vitlök, ingefära (skalad och skivad) med vatten till en puré
En äkta Indisk lammcurry som smakar helt fantastiskt. Lammcurry- Gör såhär. 6-8 portioner Lammcurry. 1 kg grytkött, lamm eller nöt (jag hade högrev). 6-8 portioner Lammcurry. 1 kg grytkött, lamm eller nöt (jag hade högrev)
Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.