Indiskt lamm
Milda.se
Milda.se

Indiskt lamm

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg benfritt lammkött
  • 1 st gul lök
  • 3 msk Milda flytande margarin
  • 1 st purjolök
  • 2 st syrliga äpplen
  • 1 msk curry
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk KNORR flytande kalvfond
  • 7 dl vatten
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl Milda Mat
  • 1-2 msk mango chutney
  • ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • 4-6 port kokt ris
  • jordnötter
  • rostad lök
  • kokos
  • purjolök
  • gurka
  • ananas
  • banan
  • mango chutney

Beskrivning

    Putsa och skär köttet i ca 2 cm stora bitar.

    Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva löken tunt. Skala och klyfta äpplena.

    Häll milda flytanda margarin i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - lägg i köttet och bryn i omgångar. Lägg över i en gryta.

    Häll av fettet från stekpannan och koka ur med 1 dl vatten. Häll skyn och resten av vattnet över köttet i grytan. Tillsätt purjolök, lök, äppelklyftor, curry, tomatpuré, pressad vitlök, soja och buljong. Koka upp och småkoka sedan 30-45 minuter under lock.

    Späd med vin och Milda Mat. Koka utan lock i 15 min. Tillsätt mango chutney och kardemumma.

    Servera med kokt ris, jordnötter, rostad lök, kokosflingor, finskuren purjolök, tärnad färsk gurka, ananas, bananskivor och mango chutney.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.