Hollandaisesås med stenbitsrom recept

Vit sparris med hollandaisesås och rom

Vit sparris med hollandaisesås och rom

Lägg sparrisen på en tallrik och ringla över såsen och toppa medstenbitsrom och den klippta löken. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med
Halldins lax

Halldins lax

Servera laxen med kokt potatis, citronklyftor och hollandaisesås. 1 burk stenbitsrom i en burk crème fraiche, salta och peppra
Räktimbaler

Räktimbaler

Rör ner räkröran med sitt spad. Rör ner hummerfond, stenbitsrom och grädde. Tillsätt tomatpuré och smaka av med salt och kajennpeppar, ta det försiktigt, kajennpeppar är en "het" krydda vars styrka kommer fram efter någon minut
LCHF - För Nybörjare

LCHF - För Nybörjare

Bearnaisesås, hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör själv. Eller lite kolhydrater med en högre andel fett

EGG BENEDICT

Lägg på ett pocherat ägg (borde haft två till mina stora bröd ser lite fattigt ut på bilderna) och skeda över den ljumma Hollandaisesåsen och dekorera med persilja

Fluffig kall fisksås

Gör hollandaisesåsen och låt den kallna. Smaka av med salt och peppar. 1 burk röd stenbitsrom. 1 påse hollandaisesås

Räktimbaler

Rör ner räkröran med sitt spad. Rör ner hummerfond, stenbitsrom och grädde. Tillsätt tomatpuré och smaka av med salt och kajennpeppar, ta det försiktigt, kajennpeppar är en "het" krydda vars styrka kommer fram efter någon minut

Inbakad lax

Gör i ordning Hollandaisesås, blanda i resten av fyllningen. Krydda den med t. Blanda stenbitsrom, creme fraiche, ägghack, dill och lök

Laxcocktail

Tina hollandaisesåsen och blanda med övriga ingredienser. Börja med såsen. Smaka av med salt och peppar. Garnera med citron och dill

Sprödstekt västerbottenslax

Vispa upp ägget med en gaffel i en annan tallrik. Stenbitsrom. Dekorera med rom och limeskiva. Smaka av med salt och peppar

Matig macka med räkor

Garnera med citron, dill och stenbitsrom. Stenbitsrom. Klicka på såsen och toppa med räkorna. 2 dl hollandaisesås. 400 g räkor (ca 1 kg med skal)

Romtoppad gurkaladåb

Häll över vätskan och lyft på gurkorna med en gaffel så att vätskan fördelar sig jämnt i formarna. Låt svalna och smaka av med hackad, nästan mosad, kapris

Gurkaladåb med rom på toppen

Häll över vätskan och lyft på gurkorna med en gaffel så att vätskan fördelar sig jämnt i formarna. Låt svalna och smaka av med hackad, nästan mosad, kapris