Bara créme fraiche, hjortronsylt, salt och peppar. 1 1/2 dl olivolja. Bara att ringla över olivolja, strö över flingsalt och sedan baka i ugnen på 200-225 grader tills potatisen är gyllene med härligt krispigt skal
Lägg den sparade hjortronsylten på. olivolja. Tillsätt ett par msk smör och lite olivolja. Någon jag beundrar när det gäller matlagning och bakning är min bästa storasyster som alltid bjuder på något gott när man kommer dit eller träffas i stugan
Servera genast med en vaniljglassboll och hjortronsylt. 2 msk olivolja2 msk balsamvinäger2 msk soja2 msk farinsocker3 krossade vitlöksklyftorRör ihop ingredienserna till marinaden. Rödvinssås2 små lökar, gärna shalottenlök4 msk olivolja5 msk balsamvinäger4 dl rödvin4 dl köttbuljong (helst hemlagad, men annars vatten+oxfond)1 msk tomatpuré3 msk farinsockersalt, pepparmaizenastärkelse smörklick Hacka löken och fräs i olivoljan tills den fått lite färg. 2 msk olivolja. 4 msk olivolja
Blanda grapen med hjortronsylt efter smak beroende på hur söt sylt du har. olivolja. hjortronsylt. Älgfärsspett med getostsås och lingonröra med ingefära
W vill ha hjortronsylt till sina, jag föredrar jordgubbssylt eller min äppelröra. Tzatziki6 p2 dl avrunnen turkisk yoghurt½ gurka2 vitlöksklyftor1 tsk olivolja extra virgine1 tsk vitvinsvinägersalt, pepparLåt yoghurten rinna av. 1 tsk olivolja extra virgine