Hjort rödvin recept

Svensk hjort med syltad pumpa

Svensk hjort med syltad pumpa

Koka ihop viltfonden tillsammans med rödvin, rosmarin och enbär till såskonsistens. hjortytterfilé. rödvin
Hjortgryta med rödvin

Hjortgryta med rödvin

Dovhjort eller kronhjort. Tillsätt rödvin, socker, salt, peppar och timjan samt fyll på med vatten så det täcker köttet
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken

Hjortstek med kantarellstuvning

Hjortstek med kantareller och ångkokta grönsaker. ca 800 gr stek av hjort eller älg. (1 dl rödvin om du vill, det ger bra smak). ca 800 gr stek av hjort eller älg. (1 dl rödvin om du vill, det ger bra smak)
Älggryta Bourguignonne

Älggryta Bourguignonne

Fortfarande skördas frukterna av höstens jakt på hjort och älg. 1/2 flaska rödvin av god kvalitet, gärna från Rhone. 1/2 flaska rödvin av god kvalitet, gärna från Rhone
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

4 dl rödvin. 500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). marinad1 gul lök 4 dl rödvin 1 msk olivolja 5-6 enbär, krossade, eller kryddnejlika 1 kvist timjan 1 lagerblad. Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Dovhjortsfilé med rotfruktspuré och rödvinssås

Dovhjortsfilé med rotfruktspuré och rödvinssås

Hjort. 15 dl rödvin. 1600 g dovhjortsfilé. 1Rödvinssås puts från köttet 1 schalottenlök, hackad 1 morot, i slantar 1 tsk socker 1 msk smör 5 dl rödvin 3 dl kalvfond (eller hemmagjord viltfond) 3 kvistar färsk timjan 1 krm salt 1 krm svartpeppar ev. 1Hjort600 g dovhjortsfilé 25 g smör 2 timjankvistar (eller hemgjort viltsalt) 2 krm salt peppar. 1Servering nypon, inlagda svartvinbärsgeléRödvinssås
Bisonkött.

Bisonkött.

Påminner lite om hjort tycker jag, lite vilt över smaken. Serverade biffen med ugnsbakad spetskål, morot, lök, ett örtsmör & en sås gjord på det ”göttiga” som blev i stekpannan ihop kokt med lite rödvin & fond