4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Hjortstek med kantareller och ångkokta grönsaker. ca 800 gr stek av hjort eller älg. (1 dl rödvin om du vill, det ger bra smak). ca 800 gr stek av hjort eller älg. (1 dl rödvin om du vill, det ger bra smak)
Fortfarande skördas frukterna av höstens jakt på hjort och älg. 1/2 flaska rödvin av god kvalitet, gärna från Rhone. 1/2 flaska rödvin av god kvalitet, gärna från Rhone
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Servera med mandelpotatismos och bladpersilja och ett härligt rödvin. Denna hjorts innanlår hamnar i en härligt mustig höstgryta med en massa lokalt producerat från denna ö
Den välbryggda colan från Fentimans bryggeri var nog kvällens dryckeshöjdare serverat till en hjortrygg med sås på mörk choklad - och Husmors favorit som jag redan skrivit om - rödbetspuré med brynt smör - nu fick jag smaka den
Påminner lite om hjort tycker jag, lite vilt över smaken. Serverade biffen med ugnsbakad spetskål, morot, lök, ett örtsmör & en sås gjord på det ”göttiga” som blev i stekpannan ihop kokt med lite rödvin & fond