Praktik hos Fredrik LagbergHär är Fredriks fina bergtunga fylld med pilgrimsmussla och apelsinmajoSom ett led i vårt Årets kock-bloggande var en av mina idéer att vi skulle praktisera hos några av kockarna
Tänk på gamla klassiker som bruna bönor med stekt fläsk, stekt sill med korintsås och just dillkött. Den här gången USA vann första pris, Sverige hamnade på sjunde plats
På söndag är det första advent och jag har noterat att flera av mina vänner har börjat baka lussekatter, pepparkakor, köpa julklappar och andra så kallade förberedelser inför julen
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Idag blir det en tur på längden. Barnen varvar mellan skidor och bräda. Stellas målsättning var att åka bräda i sittliften och klara de svarta pisterna och det gjorde hon igår
Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Men vilket otroligt decennium det varit, så glad och tacksam att jag nått ut till så många med mina tankar om hälsosam mat
Nytt år och ny header med fokus på skonsam kost för magen. Jag gick ut hårt idag och startade upp det nya året med mitt mål att äta mer vegetariskt och lagade en vegogryta till lunch
Vi hade dukat upp ett eget bord till dem i vardagsrummet, precis så vi kunde se till dem bra också ifall de behövde hjälp… (Vi har öppet från köket till vardagsrummet, väldigt praktiskt när man är många
Fredrik Lagberg på vackra Görvälns slott, blev Folkets favorit med den här vackra rätten. Fredrik har en mängd olika varianter på rödbeta, och bland annat hade han den här lilla rödbetsblomman fylld med kvarg och kryddad med kryddpeppar
Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Vi inledde kräftskivan på vårt trädäck, som en slags officiell invigning, då det "i princip" är klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.