Bryn den runtom i het stekpanna i lite smör. Salta och peppra oxfilén. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Oxfilé i bit ca. Bryn filén i het panna snabbt för en fin yta, lägg i ugnsfast form i 180° tills den är enligt egen smak (blodig, medel eller genomstekt)
Förra lördagen gav vi oss på ett av recepten på oxfilé och det ångrade vi verkligen inte. Oxfilé med pepparrotsås 2 portPepparrotsås2 dl crème fraiche2-3 msk riven pepparrot (smaka dej fram)½ citron, rivet skal och juicesalt och svartpepparolivoljaBlanda samman alla ingredienser i en skål, smaka av och låt såsen stå och dra en stund innan du serverar den. 2 skivor oxfilé à 200 gen stor kvist färsk rosmarinflingsalt och svartpepparolivolja1 stor vitlöksklyftaFinhacka rosmarinbladen och blanda med salt och peppar på en skärbräda. Lägg köttbitarna i en het stekpanna, låt dom steka på 1 minut och vänd sedan på dom. 2 skivor oxfilé
Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en het panna. Gravad oxfilé känns lite retro men är faktiskt en riktig höjdare, en perfekt förrätt eller kanske som en del av en buffé
Vi avnjöt denna middagen med ett gott vin som heter Ricossa Barolo. -)) så lyxade vi till det lite igårkväll här hemma istället och gjorde Oxfilé Provençale
Stek potatisen i en het panna med matolja tills den får fin färg, stek i flera omgångar. Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör
Oxfilé. Putsa oxfilén och skär i portionsstora tournedos. Bryn köttet i smör i het stekpanna, ca 2 min på vardera sida. 625 g oxfilé. Oxfilé 625 g oxfilé 400 g smördeg 1 ägg, uppvispat 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar, nymald 1 msk smör 10 gröna sparrisar
Schiacciata är också kött i tunna skivor, men som får gå in i het ugn en kort stund för att bli. Lägg rosmarinbladen i en sil och häll över hett vatten så att oljan och smaken kommer igång