Hemgjord Majonnäs 2 Ekologiska Äggulor 1½ tsk osötad Senap ½-1 krm Havssalt Lite nymald Vitpeppar 1 tsk Vit Balsamvinäger Några droppar Worcestersauce 2 dl Zeta’s Rapsolja Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke. Skordalia 2 kalla, kokta Potatisar 2-3 Vitlöksklyftor 2 dl kallpressad Olivolja 1 Äggula Havssalt Vinäger efter smak Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn röra. Majonnäs med Tomat, Rosmarin och Vitlök 2 Tomater 1 liten gul Lök 1-2 Vitlöksklyftor 1 msk Olivolja 1 msk finhackad Rosmarin 1 tsk Balsamvinäger ½ dl Vatten 1 dl Majonnäs ½ dl Grekisk Yoghurt Havssalt och nymald Vitpeppar Hacka tomat och lök i små tärningar
En festligare variant på hamburgare, där en hemgjord tomatsås förgyller smaken. Hacka kaprisen grovt, blanda med senap, äggula, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och citronsaft
Gör majonäs och blanda ner grädde, senap och Worchestersås, smaka av med tabasco och salt. olivolja. Som ovan, ringla istället för majonäs över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra, dekorera med ruccolasallad och hyvla parmesan över