Hemgjord Majonnäs och Aioli med stavmixer
Birgitta Höglund´s Mat
Birgitta Höglund´s Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ tsk osötad Senap
  • ½-1 krm Havssalt
  • 1 tsk Vit Balsamvinäger
  • 2 dl Rapsolja, inte kallpressad, den är för stark
  • Aioli
  • 3 Ekologiska Äggulor
  • 3 klyftor Vitlök
  • 1½ dl Kallpressad Olivolja
  • 1½ dl neutral Rapsolja
  • ½ pressad Citron
  • 1½ -2 krm Havssalt med örter
  • Riv vitlöken fint, blanda med den mindre mängden salt och äggulor i en skål.
  • Tillsätt oljan i en fin stråle, vispa riktigt hårt. Det går enklast med elvisp eller stavmixer.
  • Smaka av med citron och eventuellt mer salt, så det blir en angenäm brytning mellan syran och sältan.
  • Låt stå i kylen att mogna någon timme innan serveringen, så kommer smakerna fram mer.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.