Hemgjord Gnocchi
Latmasken
Latmasken

Hemgjord Gnocchi

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 stora potatisar, oskalade
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 msk salt
  • att ha till (valfritt)
  • Vårlök
  • lök
  • persilja
  • bacon

Beskrivning

    Koka potatisen i ca 40 min - tills mjuk.
    Häll ut vattnet och skala. Mosa potatisen med en potatispress (eller något annat som fungerar)

    När allt är ett mos tillsätt en msk salt, smör (50g), ett ägg och 1 dl mjöl (om degen är kladdig tillsätt mer)

    Mjöla en bänk och rulla ut degen i små korvar. Skär små bitar.

    Koka vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin.
    Låt få koka tills dem flyter upp till ytan.

    Använd en sked med hål i eller en sil för att få bort vattnet.

    Ta fram en stekpanna, stek lök, vitlök, vårlök och persilja.

    Lägg i gnocchin och stek i ca 4 min så gnocchin får färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.