Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Häll ner kolasmeten, låt stelna och klipp i bita. Den här kolan kokar du snabbt – 5 minuter tar det – och sen häller du upp den på plåt och låter den svalna. 5-minuterskola. Jag kokade min kola i 5 minuter men tyckte att den blev lite hård så nästa gång blir det nog 4 minuter Det kan också att hjälpa att koka på lite lägre värme så blir den mjukare
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Jag fick skynda mig att fota dessa kolor innan maken åt upp alla, för han älskar verkligen kola. Men tänk på att kolasmeten blir riktigt varmt, så på med grytvantar och akta barnen
Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Hemgjord kebab och kebabsås. Denna lördag har nästan hela dagen bestått av matlagning till och från, jag har nämligen gjort hemmagjord kebab och det tog sin lilla tid
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.